20 Δεκ 2017

Τροφή και χειμώνας

  Μιας και είμαστε μέσα στο χειμώνα και ειδικά αυτές τις μέρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές,εδώ στα βόρεια αγγίζουν μέχρι και τους -3 βαθμούς Κελσίου,πρέπει να πούμε και να τονίσουμε κάποια σοβαρά πράγματα.
  Καταρχήν το χειμώνα αλλά και γενικά,το μελίσσι υποφέρει από την πείνα(έλλειψη τροφής) και από την υγρασία(με οποιαδήποτε μορφή).Θεωρούμε δεδομένο ότι έχει γίνει μια καλή θεραπεία για το βαρρόα όταν τα μελίσσια μας έχουν ξεγονιάσει.
  Προσωπικά,μετά την θεραπεία που κάνω από μέσα Νοέμβρη έως αρχές Δεκέμβρη,αμέσως μετά τοποθετώ κηρόπανα και τροφές.Σημείωση:το κηρόπανο έχει τοποθετηθεί πιο μπροστά όταν έγινε σφίξιμο σε κάθε μελίσσι,απλά τονίζω την εικόνα που έχουν τα μελίσσια.Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή που θα τοποθετήσουμε τις τροφές(μέλια,σακουλάκι τροφή),γιατί σε περίπτωση που το μελίσσι κάνει σφαίρα σε διαφορετικό μέρος από εκείνο που έχουμε βάλει την τροφή,τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει πρόσβαση στην τροφή του και αρα θα δυσκολευτεί αρκετά ή ακόμα και θα χαθεί μέσα στο χειμώνα.
  Την σημερινή ανάρτηση,την εμπνεύστηκα από μια τυχαία επιθεώρηση τροφών που έκανα σήμερα.Σε ένα μελίσσι από αυτά που έλεγξα,είχε μαζευτεί,είχε κάνει σφαίρα σε διαφορετικό σημείο από εκεί που ήταν τοποθετημένη η τροφή και δεν είχε πρόσβαση.Οπότε διόρθωσα την θέση της τροφής και η τρύπα από το σακουλάκι μπήκε πάνω από την σφαίρα.
  Προσέχουμε λοιπόν να μην χάσουμε με αυτόν τον τρόπο μελίσσια.Λογικά δεν θα ξαναγράψω πριν από το νέο έτος.Καλές γιορτές σε όλους και να περάσετε υπέροχα με τους ανθρώπους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου