25 Μαρ 2016

Βάμμα πρόπολης-συμπεράσματα

  Καλησπέρα και χρόνια πολλά!Μέρα εθνικής εορτής σήμερα -25 Μαρτίου- και εύχομαι αυτή η μέρα να δίνει πάντα δύναμη στις ψυχές μας για να πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα,παίρνοντας ως παράδειγμα τους άξιους προγόνους μας.
  Στη σημερινή ανάρτηση θα ήθελα να πω κάποια συμπεράσματα που έχω βγάλει από τις διάφορες δοκιμές για τη δημιουργία βάμματος πρόπολης.Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει διάφορες δοσολογίες,αλλά πάντα με 2 κυρίαρχα υλικά διάλυσης της πρόπολης,το καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμών και τσίπουρο δυνατό περίπου 60 βαθμών.
  Ο τρόπος δημιουργίας του βάμματος ήταν πάντα με ανακίνηση του δοχείου που περιείχε το υγρό διάλυσης της πρόπολης και την πρόπολη.Οι ανακινήσεις διαρκούσαν από 1 μήνα μέχρι και λίγο παραπάνω από 3 μήνες,με καθημερινή ανακίνηση(χτύπημα τύπου φραπέ!).

1ο συμπέρασμα: Με υλικά καθαρό οινόπνευμα και πρόπολη,αφού μπήκαν σε ένα γυάλινο μπουκάλι και ανακινήθηκαν καθημερινώς,με διάστημα ανακίνησης 1 μήνα,η πρόπολη ουσιαστικά διαλύθηκε όπως πρέπει,παίρνοντας της μορφή "λάσπης" στο πάτο του μπουκαλιού.Το ποσοστό περιεκτικότητας της πρόπολης στο ολικό διάλυμα-βάμμα- ήταν κοντά στο 40%.

2ο συμπέρασμα: Με υλικά δυνατό τσίπουρο και πρόπολη και ανακίνηση σε μπουκάλι επί καθημερινής βάσης για 3 μήνες,η πρόπολη δεν διαλύθηκε τελείως παίρνοντας τη μορφή λάσπης. Το τελικό διάλυμα,δίνει την γεύση της πρόπολης όταν δοκίμασα για εσωτερική χρήση.

  Από το πρώτο συμπέρασμα,όταν δοκίμασα το διάλυμα για εξωτερική χρήση και το έβαλα επάνω σε ανοιχτή πληγή,είχε άριστο αποτέλεσμα!!
  Προσωπικά από αυτά τα συμπεράσματα και έπειτα από διάφορες αναλογίες που δοκίμασα,κατέληξα ότι το καθαρό οινόπνευμα διαλύει καλύτερα και ευκολότερα την πρόπολη.Φέτος σκέφτομαι να δοκιμάσω το ποσοστό 50% σε καθαρό οινόπνευμα.Τα ποσοστά που κυμαίνονται από 10-20% προς το παρόν δεν δείχνουν να με πείθουν ώστε να τα εντάξω στα δοκιμαστικά που κάνω.
  Προς το παρόν είμαι σε δοκιμαστική φάση,με προσωπική χρήση,τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσω για ένα τελικό προϊόν που θα μου αρέσει,οπότε και θα το διαθέτω για χρήση σε άλλα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου