19 Φεβ 2015

Οικονομική εντομοπαγίδα

  Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα σε μεγάλο μελισσοκομικό μαγαζί στη Β.Ελλάδα για τα απαραίτητα ψώνια  της εποχής(πλαίσια κτλ).Κάνοντας μια βόλτα στο μαγαζί, "έπεσα" πάνω σε αυτό το κουτάκι!

 Διαβάζοντας την περιγραφή "εντομοπαγίδα-δακοπαγίδα" κατευθείαν πήγε το μυαλό μου στις περσινές μάχες που είχα με τις σφήκες στο μελισσοκομείο μου.Μια πολύ οικονομική πρόταση κοντά στα 2,5€!
  Η αλήθεια είναι ότι σκόπευα να προμηθευτώ τα ανάλογα εργαλεία καταπολέμησης των σφηκών πολύ αργότερα,αλλά στη θέα αυτού του εργαλείου δεν άντεξα και άρπαξα ένα κομμάτι!Η εταιρία σε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο,αναφέρει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των σφηκών,δάκου,μύγας και λοιπών εντόμων.
  Το κάθε έντομο έλκεται από ανάλογο δόλωμα που θα τοποθετήσεις μέσα στη παγίδα.Οπότε μια τέτοια παγίδα μπορεί να βρει εφαρμογή τόσο στα μελισσοκομεία μας όσο και σε λοιπές δραστηριότητες όπως στα δέντρα των χωραφιών κτλ κτλ..



  Μόλις μπει για τα καλά η άνοιξη,θα πάρει τη θέση της στο μελισσοκομείο για δοκιμή!


Ενημέρωση: Τοποθετήθηκε η παγίδα σε μικρή απόσταση από το μελισσοκομείο.Το αποτέλεσμα μέσα σε μια μέρα,είναι 3 παγιδευμένες σφήκες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου