20 Νοε 2014

Εισαγωγή βασιλισσών:γιατί??

  Το περασμένο σαββατοκύριακο,ήμουν στο Γ'μελισσοκομικό συνέδριο και έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα έντυπο του πανελληνίου συνδέσμου μελισσοκόμων-βασιλοτρόφων.Στην τελευταία σελίδα έθιγε το θέμα με τις εισαγωγές βασιλισσών από άλλες χώρες.
  Διαβάζοντας το,διαπίστωσα ότι σε πολλές χώρες όπως η Σλοβενία,η Ισπανία,η Αγγλία,το Βέλγιο,η Κροατία και άλλες κάνουν προσπάθειες ώστε να διατηρήσουν τους ντόπιους πληθυσμούς.Συνεχίζοντας,βρήκα και την Ελλάδα,στην οποία η διακίνηση των φυλών γίνεται ανεξέλεγκτα από οποιοδήποτε κράτος.Αυτό δυστυχώς δεν με εκπλήσσει καθόλου....
  Ο λόγος που έγραψα αυτή την ανάρτηση,είναι για να δηλώσω την θέση μου,η οποία δεν είναι άλλη από τη διατήρηση των ντόπιων φυλών,χωρίς να γίνονται εισαγωγές και κατ' επέκταση μπαστάρδεμα των φυλών.
  Ο λόγος που συντάσσομαι με αυτή την άποψη,είναι γιατί οι εισαγωγές φέρνουν μαζί τους και τα δικά τους "κακά"..βλέπε ασθένειες,επιθετικότητα,βαρρόα.Επίσης η ντόπια φυλή,έχει ζήσει και έχει προσαρμοστεί στο δικό της περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Εν τέλει,λόγοι υπάρχουν πολλοί και έχουν ειπωθεί και τεκμηριωθεί από πολλούς επιστήμονες και δεν βρίσκω τον λόγο να τους αναπτύξω.Άποψη μου είναι ότι η προστασία των φυλών μας,πρέπει να γίνει με νόμο,αλλά και με προσπάθια των ίδιων των μελισσοκόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου