27 Οκτ 2014

Βιώσιμη μελισσοκομία!

    Με την κρίση να έχει πέσει στη Ελλάδα τα τελευταία χρόνια,πολλοί συννέλληνες χάνουν τις δουλειές τους ή βλέπουν το εισόδημα του να συρρικνώνεται.Έτσι πολλοί στρέφονται στην "επικερδή" πολλά υποσχόμενη(κατά διαφήμιση) μελισσοκομία. Κάποιοι μπαίνουν στο νόημα και καταφέρνουν,με κάποιες επενδύσεις σε χρόνο και χρήμα αλλά και γνώση,να κάνουν το εγχείρημα τους βιώσιμο και τους αποδίδει ένα "προς το ζειν εισόδημα",άλλοι χάνουν την μπάλα από την αρχή,για διάφορους λόγους και  εν τέλει μετά από κάποιες επενδύσεις τα παρατάνε.
   Ένας λόγος από την εξέλιξη της μελισσοκομίας σε βιοποριστική και βιώσιμη ή σε εργασία σπατάλης και κατ' επέκταση σε μη βιώσιμη,  είναι και η σωστή διαχείριση των πόρων(υλικών,χρηματικών,εργαλείων κτλ). Αυτός που θα τα διαχειριστεί όλα σωστά και σε σωστό χρονικό διάστημα,θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της επιτυχίας και της υγιούς ανάπτυξης.(είδες πως μιλάω?είναι επειδή περιμένω πρόταση για κυβερνητικός εκπρόσωπος! χαχα!!) Και αυτός που δεν θα πάρει "τις μετρητής" όλα τα στοιχεία θα πάει στο σπίτι του με χαμένο το επενδυμένο κεφάλαιο.
  Ναι,θα μου πείτε,τι ήρθες τώρα εσύ να μας  πείς?Όλα αυτά είναι γνωστά και  αυτονόητα,αλλά αυτό που υποστηρίζω πολλές φορές,είναι ότι το αυτονόητο λείπει!!Πολλές φορές οι νέοι μπαίνουν στον πειρασμό των υπερπαροχών στα μελίσσια, νομίζοντας ότι έτσι θα πετύχουν μια έκρηξη πολλαπλασιασμού και αποθήκευσης μελιού.Αμ δε.......Η βιώσιμη μελισσοκομία απαιτεί φειδώ στα έξοδα,ειδικά αν είναι κάποιες φορές χωρίς λόγο, και μετακίνηση μελισσιών σε ανθοφορίες.Το να ταΐζεις με σιρόπια και βανίλιες όλες τις μέρες του χρόνου,αυτόματα αποκλείεσαι από την βιωσιμότητα,μπαίνοντας σε έξοδα.Δεν είμαι αντίθετος στη παροχή τροφής,αλλά αυτό να γίνεται όταν πρέπει.
  Πήρα βήμα από κάποιους σχετικούς σχολιασμούς και έγραψα το παραπάνω κείμενο.Η μελισσοκομία δεν είναι πυρηνική φυσική ούτε απαιτεί τέτοιες γνώσεις. Με απλά πράγματα του τύπου "1+1=2" μπορείς να κάνεις κάτι..Για σχετικές μελισσοκομικές γνώσεις έχω αναφερθεί σε άλλες αναρτήσεις,οπότε δεν θεωρώ χρήσιμο να τα ξαναπώ.

 Υ.Γ. Το παρών κείμενο το έχω γράψει εδώ και αρκετές μέρες,αλλά έλεγα να μη το δημοσιεύσω.Τα συνεχή όμως ερεθίσματα δεν μου δίνουν επιλογή να μην πω την γνώμη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου