26 Απρ 2014

Βροχή, βροχή,βροχή..

  Το τελευταίο διάστημα συνέχεια βρέχει!Με αποτέλεσμα να έχει κλειστά τα μελίσσια για αρκετές ώρες της ημέρας.Αυτό σημαίνει ότι δεν δουλεύουν αλλά καταναλώνουν το ήδη αποθηκευμένο μέλι!
Επίσης είναι μια αιτία σμηνουργίας!Ήδη το ένα μου μελίσσι έχει εκδηλώσει διάθεση για σμηνουργία δημιουργώντας βασιλικά κελιά-καλά πεσμένα με βασ. πολτό- ενώ υπάρχει χώρος για αποθήκευση τροφών και γόνου! Ξεκίνησε η χρονιά με ένα Φεβρουάριο-Μάρτιο να σου δίνει την εντύπωση ότι θα σμηνουργούν τα μελίσσια από τις δυνατές ανθοφορίες!
  Το καλό-κακό(ταυτόχρονα) με αυτό το μελίσσι,είναι ότι το προόριζα ως δότη για βασιλοτροφία,οπότε απορρίπτεται επειδή εμφανίζει τάσεις σμηνουργίας. Σε αντίθεση με ένα άλλο μελίσσι που δεν έχει εκδηλώσει ακόμα τάση για σμηνουργία,οπότε και θα γίνει ο δότης. Έχει περίπου 1-1.5 βδομάδα ,που κάθε 3-4 μέρες χαλάω βασ. κελιά!
  Ο κακός καιρός, βροχή αλλά και κρύο μέσα στη μεγάλη βδομάδα-υπενθυμίζω ότι στα βουνά έριξε φρέσκο χιόνι!-με φρέναρε για τη βασιλοτροφία που ήθελα να ξεκινήσω.
  Πρόλαβα,βέβαια να κόψω μια παραφυάδα,αλλά αν συνεχίσει έτσι ο καιρός,αναρωτιέμαι πια θα είναι η κατάληξη της προσεχώς εκκολαπτόμενης βασίλισσας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου